Szukam kogos takiego z okolic Bydgoszczy lub Kujawsko-Pomorskiego.
Ciężko wchodzą biegi i trzęsie przy wysiłku
Zwiń
X
-
Ciężko wchodzą biegi i trzęsie przy wysiłku
Witam wszystkich. Mam problem z wbijaniem biegów. Jedynka i dwójka wchodzą bardzo ciężko. Olej już sprawdzałem. Druga sprawa jest taka ,że trzęsie przy większym wysiłku samochodu. Gdy go przy żyłuje na którymś z biegów odczuwam drgania. Czy te dwie sprawy mogą być powiązane . Dzięki za jaką kolwiek informację
-
-
Witam serdecznie i dziękuje za zainteresowanie się moim tematem.
Obiawy występowały od początku. Kupiłem samochód 2 miesiące temu, przyjechałem nim z pod granicy niemieckiej.Już od początku wydawało mi się ,że coś jest nie tak .
Silnik 1.9 TDI 110 Koni.
Jeśli chodzi o drgania to nie wydaje mi się ,żeby były to poduszki. Nie widać na nich jakiegoś niesamowitego zużycia.
Dziękuje za wszelkiego typu porady, pozdrawiam
Komentarz
-
-
napisz w jakim przedziale obrotów objaw występuje. jeśli pedał sprzęgła pracuje lekko i przeguby zewnętrzne się nie odzywają- stawiam na któryś przegub wewnętrzny ( drgania 1.6-2 krpm).
możesz spróbować wymienić olej w s.b. , ale jeśli sprzęgło o.k.- wtedy może pomóc na haczenie 1-2. jeśli ciężko- zbliża się wymiana.
tylko przy przyspieszaniu to masz?
[ Dodano: Sro 09 Mar, 11 19:52 ]
ewentualnie poduszki mc personów zuzyte
Komentarz
-
-
Witam.
Wydaje mi się ,że obroty tutaj nie odgrywają roli, trzęsie samochodem kiedy jest zmuszony do wysiłku. Przeguby nie słychać by się odzywały.
Co do skrzyni to sprzęgło jest twarde, myślę ,że takie jak powinno. Olej już zmieniłem i to samo Jedynka wchodzi ciężko. Na krzyżówce trzeba czasem wrzucić dwójke i dopiero jeden.
Dzięki za odpowiedzi!
Komentarz
-
-
Re: Ciężko wchodzą biegi i trzęsie przy wysiłku
Zamieszczone przez Piotrek185Witam wszystkich. Mam problem z wbijaniem biegów. Jedynka i dwójka wchodzą bardzo ciężko. Olej już sprawdzałem. Druga sprawa jest taka ,że trzęsie przy większym wysiłku samochodu. Gdy go przy żyłuje na którymś z biegów odczuwam drgania. Czy te dwie sprawy mogą być powiązane . Dzięki za jaką kolwiek informację
2. Sprawdź, czy nie ślizga się sprzęgło.
3. Sprawdź siłownik hydrauliczny skrzyni biegów - może mieć wyciek tak jak ja kiedyś miałem i za nic w świecie nie szło wrzucić 1 na ciepłym silniku.
Komentarz
-
-
miałem podobny problem ,jedynkę wkładałem przez dwójkę,a wsteczny wchodził tak ciężko
że az gumę na lewarku urwałem.
zrobiłem dwie rzeczy.pierwsze to pod mieszkiem są takie aluminiowe sanki które mają regulację
są na trzech śrubach.ta od pasażera jest regulacyjna
drugie to pod poduszkę nad skrzynią podłożyłem 2-u mm podkładkę
całośc się ułożyła po kilku km.teraz jak w masło.
jesli masz lyche sprzęgło to ci nic nie pomoże
Komentarz
-
-
U mnie za to po wymianie oleju skrzyni, oraz poduszki skrzyni (silnika), ciężko wchodzą pierwszy i drugi bieg, świeżo po odpaleniu z rana. Potem jest już OK. O co tu może chodzić? Może być to sprawa wysprzęglika?Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez McGanU mnie za to po wymianie oleju skrzyni, oraz poduszki skrzyni (silnika), ciężko wchodzą pierwszy i drugi bieg, świeżo po odpaleniu z rana. Potem jest już OK. O co tu może chodzić? Może być to sprawa wysprzęglika?superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
piramida, Tak, już wiem, że tak musi być Zwłaszcza na Motul Gear Competition :diabelski_usmiechJest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mickul3. Sprawdź siłownik hydrauliczny skrzyni biegów - może mieć wyciek tak jak ja kiedyś miałem i za nic w świecie nie szło wrzucić 1 na ciepłym silniku.
[ Dodano: Nie 18 Wrz, 11 21:05 ]
Zamieszczone przez bolekduomiałem podobny problem ,jedynkę wkładałem przez dwójkę,a wsteczny wchodził tak ciężko
że az gumę na lewarku urwałem.
zrobiłem dwie rzeczy.pierwsze to pod mieszkiem są takie aluminiowe sanki które mają regulację
są na trzech śrubach.ta od pasażera jest regulacyjna
Mógłbys dokładnie opisac jak to powiedzmy wyregulowac ???SKODA OCTAVIA TOUR
1,9 TDI 130PS 295Nm SLX ELEGANCE
BLACK COMBII
SOFT by BRK -TUNING + JEDNOMAS G60
Komentarz
-
-
Lis-W
Ja się jeszcze podepnę do wątku i zapytam a gdzie jest dokładnie ten siłownik hydrauliczny i czy on jest w każdej skrzyni O1 ?
Komentarz
Komentarz